Prosvetna inspekcija posetila školu u kojoj su žigosani učenici, a onda je usledila ova odluka

154

ZADAR – Direktor Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru Jozo Dragić biće razrešen dužnosti, odlučilo je Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske nakon inspekcijskog nalaza u ovoj školi u kojoj je prošle sedmice učenik prvog razreda užarenim vrhom upaljača u obliku slova „U“ opekao školsku drugaricu i druga.

Prosvetna inspekcija je danas obavestila Ministarstvo o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar, te je školskom odboru, s obzirom na utvrđeno stanje, upućen predlog za razrešenje direktora Dragića.

Za dva radnika predloženo je izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu.

Incident u školi u Hrvatskoj, direktor tvrdi: Nije slovo „U“, samo prislanjanje upaljača

Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ove obrazovne ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti, prenose hrvatski mediji.

“ S obzirom na to da je reč o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti sa više detalja u javnost“,  naveli su iz Ministarstva i istakli da škola mora biti mesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije.

Direktor Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru Jozo Dragić je nakon prošlonedeljnog incidenta u ovoj školi, pokušao da opravda ovaj čin, ocenivši da je reč o dečijoj igri.

„Nije to posebno teško delo. To je obični, zagrejani upaljač“,  naveo je Dragić.

Zadar: Iz „zezancije“ žigosao školsku drugaricu, direktor kaže – to nije veliki incident (FOTO)

Policija je u petak, 8. februara, saopštila da je podneta krivična prijava protiv učenika zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, koji je žigosao koleginicu i kolegu iz razreda utisnuvši im vrhom upaljača oblik slova „U“ na delovima tela.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...