Rističević „objasnio“ vezu između protesta i bojkota opozicije

"Ja sam za to da se poštuju sva manjinska prava, uključujući i prava opozicionih poslanika u skupštini”, rekao je Marijan Rističević

1.119

BEOGRAD – Poslanik na listi SNS Marijan Rističević izjavio je danas da mu nije razumljiva akcija bojkota Narodne skupštine od dela opozicije, ali je naveo da je to njihovo pravo.

On, međutim, smatra da se time jačaju pozicije albanske pregovaračke strane zato što je 2019. godina, po nekim predviđanjima, ključna za pregovore Beograda i Prištine.

“Meni je vrlo jasna ta namera da se protestima i bojkotom skupštine naudi državi Srbiji i to je za svaku osudu. Ja sam za to da se poštuju sva manjinska prava, uključujući i prava opozicionih poslanika u skupštini”, rekao je Rističević novinarima u parlamentu.

On je dodao da su se oni koji bojkotuju odrekli svega, ali ne i plata, odnosno odrekli su se da rade, ali ne i paušala.

“Cilj protesta je da se oslabi pregovaračka pozicija Aleksandra Vučića, a time i države Srbije. Snažno osuđujem taj napor koji je za mene očigledan, a koji za cilj ima slabljenje Srbije i slabljenje ekonomije države zato što svaka moguća politička kriza, ne samo da može škoditi međunarodnim odnosima i pregovorima, već nam ta kriza može škoditi po pitanju investicija”, istakao je Rističević i pojasnio da je veza između protesta i bojkota u skupštini očigledna.

Rističević je rekao i da ima savet za najjaču stranku (SNS), a to je da raspiše izbore i da stvori mogućnost da pod uslovima koje je svojevremeno donela bivša vlast “da se odigra jedna izborna utakmica”.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...