Ružić: Je l’ se traže izbori ili se traži bojkot?

Branko Ružić smatra da bi izbori bili legitimni i ukoliko bi ih bojkotovale opozicione stranke okupljene u Savezu za Srbiju

109

BEOGRAD – Ministar državne uprave i lokalne samouprave i član Glavnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio je da postoji korelacija između protesta 1996/97. i protesta „Jedan od pet miliona“ koji se trenutno održavaju u nekoliko desetina gradova u Srbiji, prenosi N1.

On je ocenio da će očekivanja građana, kako je rekao, kao i tada, ponovo biti izneverena.

Ružić je u Pressingu TV N1 kazao da svaki građanin ima pravo da iznese svoj protest na način koji smatra primerenim, a da je u skladu sa zakonom, i da je uveren da među ljudima koji izlaze na ulice ima onih koji imaju razloge za nezadovoljstvo, ali dodaje i da ne može da proceni ko je inicijator tih protesta, ko artikuliše zahteve, a ko ih prezentira.

„Bavimo se politikom, šta su politički ciljevi? Je l’ se traže izbori ili se traži bojkot? (…) Izbori su najmanji problem“, poručio je on.

Ružić smatra i da su protesti „deža vi“, odnosno da postoji korelacija sa protestima devedesetih godina prošlog veka protiv režima tadašnjeg predsednika SPS-a Slobodana Miloševića.

Na pitanje kakav je odnos SPS-a prema mogućem raspisivanju vanrednih izbora, Ružić je rekao da ti izbori ne bi bili vanredni, nego prevremeni, i da je stav socijalista da je uvek bolje da se reformski procesi obave trajanjem punog mandata, ali i da su spremni za izbore ukoliko postoje državni razlozi za to, poput političke stabilnosti ili ekonomskog prosperiteta.

On je istakao da je uveren da će predsednik Republike i vladajuće SNS Aleksandar Vučić doneti „državotvornu odluku“ o tome.

Ružić smatra i da bi izbori bili legitimni i ukoliko bi ih bojkotovale opozicione stranke okupljene u Savezu za Srbiju.

„Šta se u izbornim uslovima promenilo od 2016. godine, pa moraju da ih bojkotuju? Šta se promenilo od tada, osim 180 fabrika, desetine hiljada zaposlenih, autoputeva, fiskalne konsolidacije… I sad je to kao nešto loše“, kazao je funkcioner SPS-a.

On je ocenio i da opozicija bojkotuje sednice parlamenta „jer nemaju šta da kažu“.

Na podsećanje da se velikim brojem amandmana koje podnosi vladajuća SNS, opoziciji praktično onemogućava da govori u parlamentu, Ružić je rekao da je „dozvoljeno sve ono što nije zabranjeno“ i da naprednjaci u parlamentarnoj borbi samo koriste mogućnosti koje im daje Poslovnik koji je donela Demokratska stranka.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...