Vulin: Ðilas govori ono što misli da bi stranci voleli da čuju, zato ga preziru i oni za čiju se podršku bori

388

Srbi cene prijateljstvo Rusije i to ne može da promeni ni Dragan Ðilas, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući nedavne izjave jednog od lidera SzS na temu odnosa Srbije i Rusije.

„Okrivljujući Vučića jer Srbi vole Rusiju, Ðilas je pokazao da ne poznaje Srbe, a iznad svega je pokazao da je spreman da učini i kaže bilo šta za šta misli da bi ga dovelo na vlast“, kaže Vulin.

Ðilas je prošle nedelje u Briselu izjavio da je za vreme Vučićeve vlasti porasla popularnost Rusije u Srbiji.

Nazivajući zbog toga Ðilasa cinkarošem, Vulin kaže da naklonost koju Srbi osećaju prema Rusiji nije nikakva sramna tajna koju je Ðilas razotkrio, to je istorijska činjenica na koju su Srbi ponosni, koja nikome ne može da bude uvredljiva ili sporna i koju ne treba posebno objašnjavati.

On kaže da, međutim, treba objasniti da se i među Srbima, narodom koji ceni slobodu, povremeno pojave i oni koji kao Ðilas „svoju zemlju napadaju i blate, vređaju srpske prijatelje i pokušavaju da se preporuče svakom ko bi voleo da čuje nešto loše o Srbiji“.

Vučić je jedini lider u Evropi koji nije pristao da bude deo antiruske histerije, koji nije uveo sankcije Ruskoj Federaciji i koji je pokazao da je lider sa karakterom, pouzdan i iskren prijatelj, ističe Vulin.

„Vučić uvek govori isto, i u Moskvi i u Briselu, zato ga poštuju i oni koji se ne slažu sa njim. Ðilas govori ono što misli da bi stranci voleli da čuju, zato ga preziru i oni za čiju se podršku bori“, zaključio je on, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...