Zaposleni u Gradskom centru za socijalni rad najavili štrajk

140

Zaposleni u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu najavili su da će zbog nagomilanih problema i teških uslova rada stupiti u štrajk 21. februara, ukoliko prethodno ne postignu dogovor sa rukovdstvom, resornim ministarstvom i Gradom Beogradom.

Sindikat zaposlenih Nezavisnost, naveo je u današnjem saopštenju da radnici suočeni sa neadekvatnim odnosom poslodavca, stoprocentnim uvećanjem obima posla bez obezbeđivanja dovoljnog broja radnika, neplaćanjem troškova prevoza i pripravnosti, kao i povećanjem rizika po bezbednost i zdravlje, pogoršanjem zdravstvenog stanja i međuljudskih odnosa.

Od Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja zaposleni traže isplatu novca za prevoz, pripravnost i neodložne intervencije, kao i obezbeđivanje dovoljnog broja radnika, službenih legitimacija i lekarskih pregleda.

Oni od Grada Beograda potražuju sredstva koja im nisu isplaćena po osnovu pripravnosti, intervencija, prevoza, jubilarnih nagrada i zaključivanje pojedinačnog kolektivnog ugovora, dok od Sindikata Gradskog centra za socijalni rad zahtevaju i izradu normativa radova i novčanu pomoć za zaposlene koji godinama obаvljаju poslove jаvnih ovlаšćenjа i lokаlne sаmouprаve bez nаknаde.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...