Brnabić obelodanila kako se finansira kampanja „Budućnost Srbije“

1.048

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izavila je danas da se kampanja „Budućnost Srbije“ finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima Vlade i predsednika države.

Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje budžetske linije, ona je odgovorila da se pravi tema od nečega što nije tema.

„Pitate me kako se finansira to da legitimno izabran predsednik Srbije putuje po Srbiji i viđa se sa građanima i privredicima“, rekla je ona posle obilaska Nacionalne referentne laborotorije.

Prema njenim rečima, posao je predsednika ako želi da odgovorno i ozbiljno radi kao što to čini Vučić, da ide svuda po zemlji i razgovara s građanima.

Ona je rekla da je to suština i srž demokratije.

Brnabć je rekla da ne zna kakvo je posebno finasiranje potrebno za obilazak i razgovor s građanima i dodala da je pohvalno što će obići više od sto lokalnih samouprava i razgovarati s građanima i privrednicima o njihovim problemima.

„U svakoj normalno zemlji predsednik Republike može i treba da razgovara sa građanima i ni u jednom normalnoj zemlji ovo nije tema“, rekla je premijerka i pitala da li bi se u Italiji, da predsednik obilazi zemlju, postavljalo pitanje ko finansira tu kampanju i razgovor s građanima.

„Finansira se u skladu sa onim što su ustavna ovlašćenja Vlade i predsednika“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da to nije kampanja koja ime u sebi vatrometa i skupa sredstava, navodeći da se u njoj koriste najosnovnija bina i ozvučenje.

Na institranje novinara koliko to košta, ona je kazala: „Pitate me za nešto što je posao predsednika Republike“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...