Borko Stefanović: Skupština Srbije je sada prošireni Glavni odbor SNS-a

402

BEOGRAD – Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je danas da Skupština Srbije, posle bojkota opozicije, više ne postoji već je to prošireni Glavni odbor Srpske narodne stranke (SNS) koji se na formalno a na „cirkuski, smešan način naziva Narodna skupština“.

Gostujući na TV N1, on je rekao da je „opozicija napustila Skupštinu jer je obesmišljena i postala poligon za davanje legitimiteta i opravdanja ovom režimu, pre svega pred svetom“ da tvrdi da je sve normalno.

Stefanović je pozvao stranke koje su „sad u režimu da ga napuste, da pokažu da su ljudi, da razumeju potrebe građana, da razumeju da nas režim gura u bedu, siromaštvo i masovno iseljavanje iz zemlje, da pravi zemlju jednoumlja i zatvorenih medija“ i dodao kako taj poziv nije naivno razmišljanje.

„Nama telefoni neprekidno zvone, nas zovu ljudi sa svih nivoa SNS koji žele da obezbede neki transfer iz četnika u partizane 1945“, rekao je Stefanović.

Stefanović se izvinio ako nekog vređa ovo poređenje ali se, podsetio, ono često koristi kao uzrečica.

On je dogovor opozicije koja je sačinila predlog Sporazuma sa narodom nazvao istorijskim jer se okupila za jednim stolom da dogovore ostvarenje onog što se verovalo da osvojeno trajno petookrobarskim promenama – fer izbori, sloboda medija, regularni birački spiskovi.

Prema njegovim rečima, ova vlast će pasti samo je pitanje kada jer „energija na ulicama, zahtevi i svi budući koraci, nenasilni naravno“, će dovesti do toga.

„Sporazum s narodom“ potpisalo 19 pridruženih članica Saveza za Srbiju

Na pitanje kada će se predstavnici Saveza za Srbiju obratiti građanima sa kamiona na protestima, on je rekao da je već govorio.

„Govorio sam sa kamiona, govoriću ponovo i ne samo ja, već će govoriti i drugi. A što da ne“, rekao je Stefanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...