Nišlije protestuju sutra po šesti put

140

NIŠ – Pokret mladih „Za Niš bez straha“ pozvao je građane Niša da se okupe na Trgu kralja Milana, na šestom po redu protestu „Jedan od pet miliona“.

Početak protesta je sutra u 18 časova, a za sada nije najavljeno ko će biti govornici.

Protest „Jedan od pet miliona“ podržalo je 45 profesora i asistenata niškog Univerziteta, od kojih je 37 sa Filozofskog fakulteta, petoro sa Fakulteta umetnosti, dvoje sa Ekonomskog fakulteta i jedna profesorka Pravnog fakulteta.

Građani Niša na protestima zahtevaju ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju, da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu i da se smanje drastično uvećani računi za daljinsko grejanje.

Na spisku od deset zahteva nalaze se i zahtevi da se obustavi isključenje struje socijalno ugroženim građanima, da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih porodica i da se aerodrom „Konstantin Veliki“, Elektrodistribucija i Regionalna privredna komora vrate gradu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...