Dveri traže ostavku REM-a: Zbog obavljivanja mejl adresa gradjane izložili opasnosti

319

BEOGRAD – Pokret Dveri tražio je danas ostavke članova saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) koji su dozvolili da se objave podaci gradjana koji su uputili prijavu tom telu povodom emitovanja spota Srpske napredne stranke u kojem se ismevaju opozicija i protesti u Srbiji.

„Objavljivanjem 189 mejl adresa sa kojih je stigla prijava, a iz kojih se vide podaci o imenu i prezimenu, REM je gradjane izložio opasnosti i poručio da će biti nacrtane mete na čelu svakome ko uputi bilo kakvu kritiku režimu“, naveo je pokret Dveri.

Dveri su ocenile da umesto da savesno obavlja svoju funkciju „REM je ništa drugo do produžena ruka i jatak SNS u njihovom gušenju medijskih sloboda i napada na sve one koji se drznu da kritikuju SNS“.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je u zvaničnom odgovoru građanima koji su uputili prijavu povodom emitovanja  promotivnog spota Srpske napredne stranke (SNS) objavilo 189 imejl adresa podnosilaca prijava, saopštila je danas organizacija Crta.

Ta organizacija je ocenila da je  takvim postupanjem REM lične podatke vidljive iz mnogih adresa, uočinio dostupnim bez pristanka osobe na koju se odnose.

REM zvanično o prijavama zbog spota SNS

 

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...