Upozorenje za roditelje: Deca neka borave kod kuće, porastao broj obolelih

175

PROKUPLJE – U Domu zdravlja Prokuplje u prvoj nedelji februara zabeležena su 102 pacijenta sa simptomima sličnim gripu, dok je u drugoj nedelji bilo 105 obolelih, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova.

U prokupačkoj Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ rečeno je da su u toj bolnici zbog komplikacija izazvanih virusom sličnim gripu i respiratornim infekcijama trenutno hospitalizovana 24 pacijenta, od kojih je četvoro dece.

„Broj obolelih porastao je sa niske na srednju vrednost, dok najveći broj obolelih, oko 60 odsto čine deca i mladi školskog uzrasta do 18 godina“, kazao je danas epidemiolog Doma zdravlja u Prokuplju Aleksandar Cvetanović.

On je ocenio da iako situacija nije alarmantna, ipak treba sprečiti širenje virusa tako što će deca nastaviti da borave kod kuće, jer je to najbolji način da se virus drži pod kontrolom i suzbije.

Zbog opasnosti od širenja gripa i sprečavanja izbijanja epidemije za učenike osnovnih i srednjih škola u Prokuplju produžen je zimski raspust za nedelju dana.

U saopštenju Gradske uprave Prokuplja navedeno je da će učenici umesto 18. februara krenuti u škole 25. februara.

Školski raspust u Srbiji se produžava

Vlada Srbije juče je svim lokalnim samoupravama preporučila da se raspust u osnovnim i srednjim školama produži i sledeće nedelje.

Odlukom Veća preciziran je i rad Predškolske ustanove Neven, koja će svoj rad obavljati prema rasporedu rada u vreme zimskog raspusta uz preporuku roditeljima da, ako su u mogućnosti, ne dovode decu u vrtić i predškolsko.

Roditelji su takođe upozoreni da decu sa simptomima gripa i prehlade nikako ne dovode u kolektiv.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...