Prost i zabavan način da vidite šta sve može AI – napravite lice nepostojeće osobe

Da, ovo nisu pravi ljudi

270

Proteklih godinu dana bilo je jako zanimljivo kada je primena veštačke inteligencije (AI) u pitanju, kako u mobilnim uređajima, tako i u opštem radu. Ali, ne zaboravimo da je isti period bio jako zabavan kada je AI u pitanju, a evo i jednog načina na koji vi možete da se zabavite.

Ako se sećate, pisali smo vam već da AI može da napravi realistična ljudska lica osoba koje ne postoje, ali i mačaka, pasa, zatim enterijera, kao i automobila. E, sada je developer Phillip Wang napravio sajt ThisPersonDoesNotExist, koji koristi da generiše naizgled beskonačne varijacije lažnih, ali vrlo realističnih ljudskih lica.

Njegov alat koristi alat koji je razvila Nvidia, odnosno generativnu adversarijalnu mrežu (u kome se algoritmi sukobljavaju jedni sa drugima da bi poboljšali rezultate) da bi napravili veliki katalog fotografija koje sluće kao materijal za vežbu.

Rezultati nisu uvek savršeni, u smislu da se negde ponekad potkrade pogrešna boja dela lica ili nepravilni oblik, ali morali biste baš mnogo da stisnete dugme „refresh“ da biste došli do nesavršenog rezultata. U ogromnoj većini slučajeva prosto je nemoguće reći da li je osoba prava ili nije.

Treba da naglasimo ovde da ovo nije nikakav revolucionarni pomak, već više reklama da bi se kod ljudi podigla svest o tome kako AI može da manipuliše fotografijama.

Ovo je jako jednostavan projeat kada se površno gleda, ali ne treba mnogo maštati da bi se videlo čemu sve može da služi. Ovu alatku možete iskoristiti da napravite fotografiju za neki lažni profil ili dokument, ili nekog lika za priču.

Bilo bi lepo da se posle ovoga pokrene priča o mogućnostima AI-ja.

U međuvremenu, ništa vas ne sprečava da se igrate stiskajući refresh na thispersondoesnotexist.com.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...