Jovanović: Dijalog Beograda i Prištine se mora nastaviti

106

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović smatra da se dijalog Beograda i Prištine mora nastaviti odmah – bez uslova, sa ili bez ukidanja taksi.

„Napredak možemo ostvariti samo kroz dijalog. Prekid dijaloga u poslednjih godinu dana nam je doneo samo nesigurnost, nerazumne takse i podgrevanje nacionalističkih i ekstremističkih struja na obe strane“, rekao je Jovanović.

On je, navodi se u saopštenju LDP, ocenio da su unutrašnje duboke podele u našem društvu marginalizovale pitanje Kosova i Evropske unije, a dovele do jačanja nacionalističkih, ekstremističkih organizacija.

„Prvi uslov za rešenje odnosa Srbije i Kosova jeste da razumemo istinu da je Kosovo izgubljeno, i da ga ne možemo izgubiti ponovo“, ocenio je Jovanović i dodao da sporazum koji želimo da postignemo mora imati podršku društva i uporište u realnosti.

„Nacionalističke mantre i parole, koje su zajedničke desnici, i u vlasti, i u opoziciji, moraju biti jasno odbačene od strane svih koji se nadaju evropskoj Srbiji. Umesto neprijateljstva, moramo izgraditi nove veze i nova partnerstva“, kaže Jovanović.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...