Vučić sa Milerom: Rast isporuke ruskog gasa u Srbiji

Predsednik Srbije sastao se sa predsednikom Upravnog odbora Gasproma

104

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom, sa kojim je razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta.

Na sastanku je konstatovano da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih, što predstavlja rezultat rasta srpske privrede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Tokom susreta razmatrani su i novi gasni projekti, koji bi trebalo da povećaju energetsku bezbednost Srbije i sigurnost u snabdevanju ovim značajnim energentom.

Sagovornici su se saglasili da prioritet predstavlja projekat proširenja podzemnog skladišta gasa „Banatski dvor“ sa 450.000.000 na 750.000.000 metara kubnih, kao i izgradnja gasno-transportnog sistema na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, koji bi trebalo da obezbedi diversifikaciju snabdevanja gasom za ceo region.

Sastanku predsednika Vučića sa predsednikom UO Gasproma Aleksejem Milerom prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, navedeno je u saopštenju.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...