Đake i roditelje brine kako će se nadoknaditi produženi raspust – direktori škola imaju nekoliko opcija

433

BEOGRAD – Drugi deo zimskog raspusta je zbog epidemije gripa produžen za još nedelju dana, što je u prvi mah obradovalo đake, ali je onda i njih i roditelje zabrinulo kako će časovi biti nadoknađeni!

Odluka će, kako saznaje „Blic“, biti pojedinačno na školama, a nekoliko je varijanti za nadoknadu propuštenog gradiva. Nastavne subote, produžetak školske godine za nedelju dana ili sažimanje gradiva, samo su neke od opcija kojima škole pristupaju u ovakim vanrednim okolnostima.

U nekim beogradskim obrazovnim ustanovama već je odlučeno na koji način će nadoknaditi izgubljene dane.

Subote znaju često da budu rezervisane za razna takmičenja, pa samim tim škole nisu uvek u mogućnosti da nadoknađuju nastavu vikendom.

“ Tačan plan nadoknade ćemo imati sledeće nedelje. Želimo da uskladimo radne subote sa takmičenjima, koja se takođe održavaju subotom. Stoga ćemo deo nadoknade izvesti najverovatnije kroz nastavu, odnosno po čas više dnevno“,  ističe Biljana Lazarevski, direktorka OŠ “Kralj Petar Prvi”.

U OŠ “Skadarlija” deo časova će biti nadoknađen subotama, dok će se drugi deo rešiti sažimanjem gradiva, ali uz odobrenje Ministarstva prosvete.

„Časovi će biti nadoknađeni u skladu sa odlukom škole. Najverovatnije dva ili tri dana organizovanjem nastave subotom, a ostalo sažimanjem gradiva, uz odobrenje resornog ministarstva“,  objašnjava Mirjana Sloboda, direktorka ustanove.

Prosvetni radnici u Beogradu su, po svemu sudeći, jedinstveni, niko ni ne pomišlja na produžetak školske godine za još nedelju dana.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...