Optužni predlog protiv zamenika načelnika trećeg odeljenja PU Beograd

130

Odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv zamenika načelnika trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd Dejana Jovića zbog sumnje izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Optužnim predlogom tužilaštva obuhvaćen je i policijski službenik Policijske stanice Zvezdara Bojan Mijović, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Jović se tereti je 1. novembra prošle godine Mijoviću rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilja u porodici.

Početak suđenja u ovom slučaju zakazan je za 23. mart.

U saopštenju policije nakon hapšenja Jovića, navodi se da je izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrđeno da se po tom predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, kao i da je policijski službenik osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad u tom predmetu.

Jović se tereti i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu MUP-a, koje je saopštavao trećim licima, saopštila je ranije policija.

On je u vreme hapšenja bio zamenik načelnika Trećeg odeljenja policijske uprave Beograd koje se bavi krvnim i seksualnim deliktima.

U pritvoru je bio mesec dana od hapšenja 11. decembra 2018. do 10. januara, dok Mijović nije bio hapšen.

Prilikom saslušanja kod tužioca, Jović je negirao izvršenje krivičnog dela.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...