Ovo su najveći TRENDOVI u brizi o ljubimcima za 2019. godinu

Smatrate sebe savremenim vlasnikom ljubimca? Želite da znate šta se u svetu i u našoj zemlji menja u odnosu na način brige o njima?

325
  1. godina donosi nekoliko promena. Vlasnici sve više pokazuju da su spremni da otkrivaju nove, što savremenije metode i koriste naučna dostignuća kako bi svom ljubimcu obezbedili što zdraviji, srećniji i duži život.

Ovo su 3 ključna trenda u brizi o životinjama na globalnom nivou:

  1. Korišćenje savremene tehnologije

Tehnologija je prožela svaki aspekt naših života, pa je sve više koristimo čak i za naše četvoronožne članove porodice.

Prema istraživanju, čak 56 odsto vlasnika izjavilo je da koristi neko od dostignuća pametne tehnologije u svakodnevnoj brizi o svom ljubimcu.

Najpopularnije su, svakako, aplikacije vezane za zdravlje i ishranu (24%), kamere za praćenje ljubimaca (22%) i pametne igračke (20%).

  1. Alternativne zdravstvene terapije

Budući da su metode alternativne medicine, poput akupunkture i aromaterapije, postale veoma popularne među ljudima, ne bi trebalo da iznenađuje da polako ulaze i u oblast zdravstvenih tretmana životinja.

Vlasnici uglavnom koriste alternativne metode terapije za rešavanje specifičnih zdravstvenih problema i problema u ponašanju (68%), za preventivnu negu (39%) ili kao deo celokupnog plana zdravstvene zaštite (38%).

  1. Ishrana poput vlasnikove

Ovo ne podrazumeva da vlasnici daju svom ljubimcu hranu koju i sami jedu, što svakako nije dobro, već da saznanja i promene koje unose u svoju ishranu počinju da primenjuju i na plan ishrane svog ljubimca.

Čak 70 odsto vlasnika koji su na posebnom režimu ishrane kaže da je i njihov ljubimac na nekom obliku dijete.

Takođe, skoro polovina (47%) vlasnika kućnih ljubimaca koji koriste organsku hranu i za svoje ljubimce kupuju hranu na kojoj je naznačeno da je organski uzgajana i proizvedena.

 

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...