Vučić o organizovanju protesta: Sami su se „upecali“

"A kao da mi to nismo znali", poručio je Aleksandar Vučić

1.628

KRUŠEVAC – Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je „nepremostiv bedem“ onima, i spolja i iznutra, koji bi Srbiju da vrate u prošlost.

„U Srbiji njen narod odlučuje kakvu budućnost hoće. Znam zašto vas je u ovolikom broju, ne zato što me toliko volite ili podržavate, već zato što ste dobro razumeli šta je to što rade neki spolja, a i neki uznutra, koji bi želeli da vrate Srbiju u prošlost, u vreme pljačkaških privatizacija, da oni budu bogati, a narod siromašan“, rekao je Vučić u obraćanju građanima Kruševca i okolnih mesta, koji su ovakve poruke pozdravljali aplauzom.

Krusevac, 24. februara 2019 - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obraca se gradjanima na Trgu Kosovskih junaka u Krusevcu u okviru kampanje "Buducnost Srbije" . FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb
FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Istakao je da je Srbiji važan evropski put, ali nećemo u NATO i nećemo sankcije Rusiji, kaže, jer je to izbor naših građana.

Podseća da su mnogi govorili da Srbija ne može „na dve stolice“, a on ističe:

„Nemamo dve stolice, imamo jednu srpsku poziciju i srpsku stolicu i ne damo da nam vi određujete i odlučujete kakva je naša pozicija“, poručuje Vučić.

I naljutili su vas sve, konstatovao je Vučić i izrazio uverenje da su zato danas došli u Kruševac da ga čuju i da pokažu da hoće Srbiju budućnosti, normalnih i pristojnih ljudi.

Dodaje da se nije ni najmanje uplašio svih onih koji prete:

„Ionako samo mene napadaju svaki dan, po ceo dan. Neki drugi koji bi želeli da ih napadaju, ali, neće da ih napadaju, mnogi drugi koji su izvukli sebe da ih ne napadaju – neka ih, neka su se sklonili. Za njih ima jedan nepremostivi bedem. Taj nepromostivi bedem, dok još mogu, sa velikim leđima, za njih sam nepromostiv bedem“, kaže on.

I neće moći, lopovi i pljačkaši koju su razorili zemlju da nas vrate u prošlost, rekao je i dodao da takvi mogu da šetaju do mile volje, dokle god nema nasilja.

„Nikome nećemo dozvoliti nasilje, jer pristojnu Srbiju mogu i moraju da pokušaju da pobede na izborima“, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, na mnogo je skupova u Kruševcu bio, ali nikada nije video ni polovinu od broja koji se okupio na večerašnjem skupu.

„A, to je jasna poruka i ovima spolja i unutra, da pristojnu, normalnu i modernu Srbiju ne mogu da pobede. Hvala vam na podršci zemlji, a mi ćemo da radimo još marljivije, vrednije, da se borimo za Srbiju na svakom mestu. Da čuvamo Srbiju, KiM, budućnost dece“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, na početku se govorilo da su protesti građanski, a danas tajkun Dragan Ðilas, „onaj koji je zajedno sa tajkunom Miškovićem ovde pljačkao i po Kruševcu i po drugim gradovima Srbije, kaže – pa mi ćemo sad da lepimo 100.000, miliona nalepnica, da ružimo Beograd“, naveo je on.

„Čekaj, zar nam ne reče da ti ne učestvuješ u protestima? Kako sad odjednom – ti plaćaš i nalepnice i znaš koliko nalepnica i organizuješ proteste?“, upitao je Vučić.

Konstatovao je da su se „sami upecali“ i potvrdili ko ih organizuje.

Krusevac, 24. februara 2019 - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obraca se gradjanima na Trgu Kosovskih junaka u Krusevcu u okviru kampanje "Buducnost Srbije" . FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb
FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC

„A kao da mi to nismo znali“, rekao je Vučić.

„Neka oni rade svoj posao, neka šetaju do mile volje, koliko god hoće, sve dok je mirno. Ali, nasilje im nećemo dozvoliti, jer pristojnu Srbiju mogu i moraju da pokušaju da pobede na izborima“, rekao je Vučić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...