Haos na Skupštini grada, sednica počela, ali je ubrzo prekinuta i odložena

746

BEOGRAD – Današnja sednica Skupštine grada, na kojoj je trebalo da budu izabrani novi gradski urbanista, ali i novi zaštitnik građana, završena je praktično i pre nego što je počela.

Naime, nakon usvajanja dnevnog reda i kraće pauze, jedan od Šapićevih odbornika je uložio prigovor zato što materijali za sednicu nisu dostavljeni na vreme.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je priznao grešku i predložio da se glasa o odlaganju sednice za 4. mart što je većina i prihvatila.

Prethodno je najveći deo opozicionih odbornika iz Saveza za Srbiju (SZS) i Pokreta slobodnih građana (PSG) najavio da neće prisustvovati sednici.

Opozicija bojkotuje Skupštinu Beograda, odbornici ispred zgrade, ali ne i ovog Saveza

Njihovi odbornici su se obratili medijima ispred zgrade u kojoj se održavaju skupštinski sastanci i to noseći parolu „Jedan od pet miliona“.

Njima se, međutim, nisu priključili odbornici Aleksandra Šapića.

Na dnevnom redu je, inače, trebalo da bude i novi način postavljanja letnjih bašti na Vračaru, ali i predlog da se Grad Beograd zaduži kako bi bili finansirani kapitalni investicioni rashodi.

Takođe, poslanicima je trebalo da bude biti predočen i izveštaj o postupku izbora privatnog partnera koji bi upravljao „Sava centrom“, pošto je gradonačelnik Radojičić početkom ovog meseca odbio jedinu pristiglu ponudu od strane kompanije „Delta“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...