Dveri: Ne protivimo se vakcinaciji, ali…

199

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da nije protiv vakcinacije kao civilizacijske medicinske tekovine iskorenjivanja zaraznih bolesti, ali da razume sumnje i zbunjenost roditelja koji postavljaju pitanja o bezbednosti pojedinih vakcina.

Umesto što se državni aparat represivno obračunava sa roditeljima koji nisu vakcinisali svoju decu trebalo bi posvetiti pažnju širokom obrazovanju naroda o značaju vakcinacije, pokretanju proizvodnje domaćih vakcina i samim tim unapređenju kontrole kvaliteta istih uz rigoroznu kontrolu zdravstvene bezbednosti uvoznih vakcina, navode iz Dveri.

Kako ističu, „vakcinacija nije štetna, represivni zakoni koji ograničavaju slobode su uvek štetni“.

S obzirom da su i širom Evrope prisutne različite zakonske prakse, na ovu temu, bi po pokretu Dveri trebalo otvoriti široku javnu raspravu među stručnjacima medicinske i pravne profesije o najboljem načinu za povećanje procenta obuhvata stanovništva vakcinacijom uz puno poštovanje ljudskih prava i naročito prava roditelja.

„Dveri smatraju da pitanje vakcinacije nije pitanje za političare, već za stručnu javnost, ali da oduzimanje garantovanih prava ne sme biti dozvoljeno“, navode u saopštenju.

Oni su zatražili momentalno puštanje na slobodu Jelene Miletić i njen povratak deci.

Kako su dodali, hapšenjem Jelene Miletić, majke šestoro maloletne dece i njenim ekspresnim slanjem na odsluženje zatvorske kazne od 30 dana grubo su narušena dečija i porodična prava.

„Dveri nisu za kršenje zakona, ali o kakvom pravnom sistemu i o kakvoj pravdi možemo govoriti kada majka šestoro dece biva odvedena u zatvor na 30 dana zbog neplaćenih kazni, a napadači na Borka Stefanovića slobodno šetaju ulicama Kruševca, Jutka koji je seksualno uznemiravao nekoliko žena slobodno šeta ulicama Brusa, a žena koja je organizovala pokušaj ubistva novinara Milana Jovanovića nije u zatvoru već u kućnom pritvoru sa nanogicom. Upravo takve stvari izazivaju nepoverenje građana u institucije“, navodi se u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...