Gvaido poručio: Moja funkcija i zadatak mi nalažu da budem u Karakasu uprkos rizicima

115

BOGOTA – Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido, kojeg je oko 50 zemalja priznalo kao privremenog predsednika zemlje, izjavio je večeras u Bogoti da će se vratiti u Venecuelu i pored rizika da bude uhapšen zbog kršenja sudske zabrane o napuštanju zemlje.

„Zatvorenik ne služi nikome, kao ni predsednik u egzilu. Nalazimo se u nevidjenoj situaciji… Moja funkcija i zadatak mi nalažu da budem u Karakasu uprkos rizicima“, rekao je Gvaido.

Lider opozicije i predsednik parlamenta u petak je otišao u Kolumbiju u pokušaju da omogući ulazak u Venecuelu američke humanitarne pomoći, čemu se protivi predsednik Nikolas Maduro.

Maduro: Gvaido će morati pred lice pravde

Predsednik Venecuele koji smatra da je humanitarna pomoć izgovor za američku vojnu intervenciju, zatvorio je tokom vikenda granice. Ta blokada se pretvorila u nasilje izmedju gradjana koji su hteli da predju granicu i pripadnika snaga bezbednosti koji su lojalni vlastima.

Sukob na granici Kolumbije i Venecuele: Bacali kamenje, vojska uzvratila suzavcem (FOTO+VIDEO)

Gvaido je juče u Bogoti učestvovao na sastanku Grupe iz Lime, koju čini 14 zemalja regiona. Na tom sastanku je Maduro pozvan da ode s vlasti, ali je isključena mogućnost upotrebe sile protiv vlasti Venecuele.

Pens preneo Huanu Gvaidu poruku predsednika SAD

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...