Kosovski ministar: Kombinat Trepča će biti registrovan u februaru

86

PRIŠTINA – Kombinat Trepča je ponovo bio tema prištinske vlade, a ministar za ekonomski razvoj, Valdrin Luka, tvrdi da će taj kombinat biti registrovan u februaru.

“Vlada je formirala Odbor Trepče. Mi smo predali Nacrt Statuta Komisiji za privredni razvoj. Mi smo naveli sva pitanja o upisu preduzeća koja će biti obavljena u februaru. Registracija Trepče i otvara put za razvoj ovog preduzeća”, rekao je Luka, javila jje KSP.

Govoreći o situaciji u Telekomu, rekavši da je ovo preduzeće spremno za restrukturiranje, Luka je rekao da je u protekle četiri godine, uprkos izazovima, povećan učinak i zaustavljene, kako je rekao, dodatne kompenzacije.

„U saradnji sa upravnim odborom direktora otvorili smo postupak restrukturiranja preduzeća. Završetak ovog procesa će imati pozitivan uticaj “, rekao je Luka, piše prištinska Koha.

Što se tiče KOSTT-a, Luka je rekao da se ovo preduzeće suočava sa ogromnim gubicima kao rezultat nefunkcionisanja na severu.

„KOSTT se suočava s ogromnim gubicima, a funkcionisanje i gubici na severu uzrokuju ogromne štete. Što se tiče distribucije, potrebno je investirati 25.000 era godišnje“, naveo je Luka.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...