Najavljen štrajk, građani od sutra neće moći da podignu dokumenta

1.084

BEOGRAD – Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) stupiće sutra, 27. februara ponovo u štrajk u svim organizacionim jedinicama u Srbiji jer Zavod nije izvršio „korekciju“ umanjenih januarskih primanja zaposlenih.

Optužujući rukovodstvo Zavoda za „grubo i jednostrano kršenje“ sporazuma kojim je 21. januara okončan štrajk u tom javnom preduzeću, sindikati su od Vlade Srbije i rukovodstva RGZ zatražili da „utvrde konkretnu odgovornost za nepoštovanje potpisanog sporazuma i smenu odgovornih lica“.

„Od Vlade Srbije i rukovodstva RGZ zahtevamo striktno poštovanje sporazuma potpisanog 21. januara kojim se garantuje nivo primanja usklađen sa odlukom o povećanju osnovice, za sve zaposlene u Zavodu“, navodi se u saopštenju.

Sindikati RGZ zapretio novim štrajkom

U vreme trajanja štrajka neće biti moguće predavati nove zahteve i biće obustavljeno izdavanje dokumenata, osim za potrebe zdravstvene i socijalne zaštite građana.

Štrajkački odbor sindikata „Nezavisnost“ RGZ i Jedinstvena organizacija sindikata RGZ započeli su štrajk 6. decembara 2018. godine, sa zahtevom da se povećaju plate.

Štrajk je okončan 21. januara kada je sa Ministarstvom za rad dogovoreno da se u narednih godinu dana isplate ukinuti dodaci i primanja po osnovu posebnih zvanja katastarskih službenika zbog čega su plate u 2018. godini smanjene 35 odsto.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...