Sindikat zdravstva Sloga podneo krivičnu prijavu protiv direktora Doma zdravlja

149

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga saopštio je danas da je podneo Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu krivičnu prijavu protiv Aleksandra Čivovića, vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, zbog sumnje da je finansijskim zloupotrebama oštetio državu za višemilionski iznos.

U trenutku kada medicinski radnici zbog loših uslova rada, malih plata i siromaštva napustaju Srbiju i odlaze u inostranstvo, v.d. direktora Alaksandar Čivović vrši rashode, nabavku dobara i usluga koji nisu u skladu sa važećim propisima, čime je oštetio budžet Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u iznosu većem od šest miliona dinara, navode iz sindikata.

Kako ističu, od plata, dodataka i naknada zaposlenih koji nisu u skladu sa propisima, raznih rashoda za specijalizovane usluge, uvećanje zarada sindikalnim predstavnicima koji nisu zaposleni kod isplatioca, korišćenje fiksne i mobilne telefonije, pa sve do javnih nabavki, Čivović je grubo kršio zakon i bahato upravljao novcem koji mu je poveren.

Sindikat Sloga navodi da je prijava podneta kako bi se zaustavilo nenamensko trošenje budžetskih sredstava, što je potvrdila i Državna revizorske institucije u izveštaju čiji je izvod ovaj sindikat priložio uz krivičnu prijavu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...