„UEFA mu veruje“ – Hoće li debitant suditi „večiti derbi“?

263

Najkasnije u četvrtak Sudijska komisija FS Srbije obelodaniće ko će deliti pravdu na 159. „večitom derbiju“ koji se 2. marta igra na stadionu „Rajko Mitić“.

Nakon prethodnog „večitog derbija“ digla se velika prašina, ne zbog odluke glavnog sudije, već zbog intervencije pomoćnika kod gola Partizana koji je signalizirao da je lopta prešla gol liniju posle šuta Ričmonda Boaćija.

Pošto je priča o sudijama pred derbije uvek aktuelna, proslavljeni srpski sudija Miroslav Radoman izneo je svoj predlog u izjavi datoj za „Alo“.

Radoman smatra da ne treba „ispunjavati želje“ Crvene zvezde i Partizana, već šansu dati mladom sudiji Srđanu Jovanoviću koji je zavredio poverenje UEFA.

„Srđan je sudio meč BATE – Arsenal, UEFA ga veoma ceni, a još nije dobio priliku da se oproba u večitom derbiju“, kaže Radoman.

On smatra da nikako ne bi bilo dobro da Danilo Grujić ponovo bude delegiran za glavnog sudiju „večitog derbija“.

Sa svojim znanjem, on bi sigurno bio pravo rešenje za pitanje glavnog arbitra. Svakako bolji nego Grujić, koji je naš najlošiji sudija na rang-listi UEFA, on je najgore rešenje„, poručuje proslavljeni sudija.

Zanimljivo je da je Miroslav Radoman u vreme dok se kratko obavljao funkciju predsednika Sudijske komisije FSS želeo da delegira Jovanovića za glavnog sudiju „večitog derbija“.

Pre nekoliko godina sam delegirao Jovanovića za jedan derbi na Marakani, ali je bilo pritisaka oba kluba da se on skloni i meč je vodio Mažić. Baš to je bio razlog zašto sam se povukao i napustio Sudijsku organizaciju„, rekao je Radoman.

Radoman je ocenio da treba prekinuti praksu delegiranja sudija koje su „po volji klubova“, i da poverenje treba ukazivati ljudima koji su najbolji u svom poslu.

Srđan Jovanović još uvek nije imao prilike da deli pravdu na „večitim derbijima“. Radi se o arbitru iz Kaluđerice rođenom 1986. godine.

Utakmica Crvena zvezda – Partizan igra se 2. marta od 18 časova.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...