Aleksić (Narodna stranka) o izgradnji Moravskog koridora: Za te pare se mogu kupiti tri PKB-a

140

BEOGRAD – Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je cena izgradnje 110 kilometara Moravskog koridora za pet godina drastično poskupela za 300 miliona evra i pozvao ministarku građevinarstva i infrastrukture Zoranu Mihajlović da građanima objasni razloge poskupljenja, koji su sada kako je naveo, potpuno nejasni.

„Reč je o novcu svih građana Srbije i Zorana Mihajlović je dužna da kaže kako je nastala ova razlika u ceni, za koju se mogu kupiti tri PKB-a. Podsećam da je država PKB prodala arapskoj Al Dahri za 105 miliona evra“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Moravski koridor dobija novog investitora?

On je kazao da je Zorana Mihajlović, koja je juče ponovo najavila početak gradnje koridora, prekršila prethodno obećanje da će radovi na Moravskom koridoru početi 2018. godine, a da je u međuvremenu sa američkom kompanijom „Behatel“ potpisan memorandum o razumevanju i saradnji o izgradnji 110 kilometara koridora, kojim je cena povećana za 300 miliona evra.

Kako se „smanjio“ javni dug, a poskupeo Moravski koridor ……

„Memorandum ima nejasnu pravnu prirodu i izuzetno spornu vrednost. Cenu gradnje Moravskog koridora 2013. godine CIP je procenio na 500 miliona evra, a 2018. godine Zorana Mihajlović potpisuje memorandum u kojem je vrednost radova procenjena na 800 miliona evra. To znači da je nešto u izgradnji iste deonice puta, iste dužine, poskupelo za 300 miliona evra, a niko ne zna šta je tačno skuplje“, rekao je Aleksić.

Funkcioner Narodne stranke je dodao da je kao poslanik mesecima insistirao da Zorana Mihajlović odgovori na to pitanje, ali da odgovor do danas nije dobio.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...