Pokret „Dosta je bilo“ danas protestovao – ispred francuske ambasade

Predstavnici DJB okupili su se danas ispred ambasade Francuske u Beogradu

323

BEOGRAD – Predstavnici pokreta Dosta je bilo (DJB) okupili su se danas ispred ambasade Francuske u Beogradu i minutom ćutanja odali počast, kako su naveli, umrloj demokratiji u Srbiji.

Predsednica DJB Branka Stamenković rekla je novinarima da je Francuska kolevka demokratije i država u kojoj narod trenutno protestuje protiv sopstvene vlasti koja pokušava da uruši demokratiju, i da je zato organizovano okupljanje ispred ambasade te zemlje.

Ona je navela da su Srbiju protekle dve nedelje posetila dva zvaničnika EU koji su, kako se izrazila, „po ko zna koji put došli u Beograd da ovu autokratsku vlast tapšu po ramenu“ i hvale zemlju da ide u dobrom pravcu, iako građani i građanke dobro znaju kakav pravac žive „godinama i decenijama“.

„Doslednost sa kojom zvaničnici EU pružaju podršku autokrastkoj vlasti, krađi na izborima, kontroli medija, to je prosto neshvatljivo“, kazala je ona i navela da oni time otežavaju svaki pokušaj da se u zemlji nešto promeni i da se Srbiji vrate demokratske vrednosti.

U pozivu na skup između ostalog bilo je navedeno da su demokratiju i evropske vrednosti zamenile „аutokrаtijа nа Bаlkаnu, poslušne vođe, kontrolа medijа, mаnipulаcijа birаčkim spiskovimа i krаđe nа izborimа, zаstrаšivаnje grаđаnа, kriminаl i korupcijа, uništаvаnje vlаdаvine prаvа, obesmišljаvаnje skupštine, i sve ovo uz punu podršku Evropske unije“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...