Podneta krivična prijava protiv direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu

362

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac Aleksandra Čivovića, zbog sumnje da je finansijskim zloupotrebama oštetio državu za višemilionski iznos.

„U trenutku kada medicinski radnici zbog loših uslova rada, malih plata i siromaštva napuštaju Srbiju i odlaze u inostranstvo, v.d. direktora Alaksandar Čivović vrši rashode, nabavku dobara i usluga koji nisu u skladu sa važećim propisima, čime je oštetio budžet Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u iznosu većem od šest miliona dinara“, navodi se u saopštenju Sindikata.

Dodaje se da je Čivović „grubo kršio zakon“ i „bahato upravljao novcem koji mu je poveren“ od plata, dodataka i naknada zaposlenih koji nisu u skladu sa propisima, raznih rashoda za specijalizovane usluge, uvećanje zarada sindikalnim predstavnicima koji nisu zaposleni u Domu zdravlja, korišćenjem fiksne i mobilne telefonije, pa sve do javnih nabavki.

„Prijava je podneta kako bi se zaustavilo nenamensko trošenje budžetskih sredstava, što je potvrdjeno i kontrolom od strane Državne revizorske institucije (DRI) čiji smo izvod iz izveštaja priložili uz krivičnu prijavu“, navodi se u saopštenju Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...