Narodna stranka o ujedinjenju DS: Mi nemamo ništa s tim

267

BEOGRAD –  Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je ta partija „samonikla“ i da kao takva ne učestvuje u razgovorima o ujedinjenju u okvirima Demokratske stranke, onih partija koje su nastale cepanjem DS-a.

„Mi nemamo ništa s tim. Nismo nastali cepanjem Demokratske stranke da bi to kod nas bila tema. Narodna stranka je samonikla, nismo nastali cepanjem bilo koje druge stranke, a mnogim ljudima u Narodnoj stranci je ovo prvo političko angažovanje, mada ima i onih koji su bili u Demokratskoj stranci“, rekao je Ponoš a prenela ta stranka.

Navodeći da je protestima širom Srbije „ostvaren pomak“, Ponoš je ocenio da bi smirivanje protesta bilo štetno i da bi dovelo do odmazde vladajućeg režima.

„Izvesno je da bi gušenje protesta i njegovo anesteziranje bilo štetno. Režim je sada uzdržan, jer je nekim potezima dolivao energiju ovim protestima. Ako bi se protesti smirili, siguran sam da bi usledile mere odmazde, na razne načine. Ne mislim samo na primenu sile, već dodatni medijski mrak, na mere kojima je ovaj režim sklon“, rekao je Ponoš u intervjuu za portal „Glas Šumadije“.

Potpredsednik Narodne stranke je, povodom pregovora o rešavanju kosovskog pitanja, kazao da nisu tačne tvrdnje srpske vlasti da su pregovori u zastoju.

„Pre neki dan smo čuli od briselske birokratije da se razgovori nastavljaju, a tvrdnjom da se povukao iz razgovora, Vučić baca prašinu u oči javnosti Srbije. Razgovori nikada nisu stali, nikada nisu bili dinamičniji, vode se o tehničkim detaljima i on je na putu velike izdaje, prodaje nacionalnih interesa. Zadatak i naroda i opozicije je da onemoguće da se takve stvari dese“, rekao je Ponoš.

Lutovac počeo razgovore o ujedinjenu DS sa ovim strankama

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...