Brnabić o zakonu po kojem će nelegalno stečena imovina da se oporezuje 75 odsto

113

Zakon o poreklu imovine trebalo bi da bude usvojen ove godine, rekla je danas predsednica vlade Ana Brnabić i istakla da još nije precizirano na koji način će se sankcionisati nelegalno stečena imovina.

Brnabić je novinarima u Beogradu, upitana da li će u zakonu biti i odredba po kojoj će se nelegalno stečena imovina oporezivati sa 75 odsto, rekla da će odrebe zakona tek biti precizirane tokom javne rasprave.

“Postoje dva gledišta – da se oporezuje imovina za koju ne možete da dokažete odakle vam ili da bude krivične odgovornosti”, rekla je premijerka.

Ako ne možete da dokažete poreklo imovine, evo koliki porez ćete morati da platite

Ona je navela da bi lično volela da je zakon i ranije usvojen, budući da je veoma važan za Srbiju, kako bismo “prestali da licitiramo ko je korumpiran, a ko ne”, jer je to jedna od stvari koja doprinosi nezdravoj atmosferi u drušstvu.

“Ima ljudi koji su ušli u politiku sa jednim stanom i posle četiri godine izašli sa 500 miliona evra, ima onih koji su sa jednim stanom ušli i izašli samo sa jednim stanom, a jednako se priča da su korumpirani”, rekla je Brnabić.

Predsednica valde je istakla i da je za transformaciju ekonomije i društva važno da postoji taj zakon, kako bi svako dokazao poreklo svoje imovine.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...