„Ja mu dođem kao Fonjini, a Konte kao Ðoković…“

Predsednik Srbije uz osmeh odgovorio na pitanje italijanskog novinara

225

BEOGRAD – Inspirisan teniskim parom i dvojicom prijatelja, Novakom Ðokovićem i Italijanom Fabijom Fonjinijem, italijanski novinar pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je moguća takva saradnja na političkom planu sa premijerom Italije Ðuzepeom Konteom.

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković igraće na predstojećem teniskom turniru u Indijan Velsu i u paru sa Fabijem Fonjinijem.

U prvom kolu oni će odmeriti snage sa Žeremijem Šardijem i Milošem Raonićem.

„Da li bi odnos Ðoković – Fonjini mogao da bude i odnos između vas predsedniče i premijera Kontea, kako bi se konkretno rešio kosovski čvor, olakšala evropska integracija i olakšao privredni rast Srbije“, pitao je novinar italijanskog „24sata“.

Vučić je uz osmeh odgovorio da razume da je u toj situaciji on Fonjini, a Konte – Ðoković.

„Ja mu dođem kao Fonjini, a Konte kao Ðoković… Uz svo poštovanje, možemo da radimo kao dobar tim“, kazao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Konteom.

Iako je Italija priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Vučić je rekao da je sa ministrom spoljnih poslova Konteom do detalja razgovarao o odnosima sa Prištinom, te da mu je preneo da je pozicija Srbije po tom pitanju veoma teška, a Konte je potvrdio podršku Srbiji na evropskom putu i u naporima za postizanje sporazuma sa Prištinom.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...