Lončar: Momentalno smo reagovali, stižu nove količine leka

Ministar zdravlja kaže da je do problema došlo zbog povećane potrošnje, ali da je snabdevanje apoteka ovim lekom stabilizovano

101

BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je večeras da je snabdevanje apoteka lekom “Intamid“ stabilizovano, te da sutra u toku dana stižu nove količine.

„Snabdevanje apoteka lekom ‘Intamid’ je stabilizovano i sutra u toku dana stižu nove količine, koje smo u dogovoru sa proizvođačem i domaćim snabdevačima obezbedili odmah pošto se ukazao problem sa mogućom nestašicom ovog medikamenta“, izjavio je ministar Lončar.

On je objasnio da je do određenog problema u snabdevanju došlo zbog povećane potrošnje ovog leka, mnogo veće nego u nekim prethodnim periodima, ali da su pacijentima bile na raspolaganju adekvatne zamene drugih proizvođača.

„Odmah po saznanju da postoje problemi u snabdevanju, momentalno smo reagovali, stupili u kontakt sa proizvođačem i obezbedili nove količine. U međuvremenu, niko od pacijenata nije bio ugrožen zbog nastale situacije, jer su im na raspolaganju bile adekvatne zamene medikamenata“, naglasio je ministar Lončar u izjavi Tanjugu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...