Podgorica i Ankara od danas gradovi pobratimi

111

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i vršilac dužnosti gradonačelnika Ankare Ali Gokšin potpisali su u sredu u Ankari Sporazum o bratimljenju dva grada.

„U prethodnom periodu postavljen je snažan temelj političke, ekonomske i kulturne saradnje Crne Gore i Turske, kao i Podgorice i Ankare, o čemu svedoči prisustvo velikog broja turskih privrednika u Podgorici, delovanje turskog kulturnog centra „Junus Emre“ i Turske agencije za izgradnju i razvoj TIKA, te sve veći broj turskih turista u našem gradu.

„U tom smislu, potpisivanje Sporazuma o bratimljenju glavnih gradova dve države predstavlja osnov za dalje jačanje naših odnosa“, izjavio je Vuković, preneo je portal CdM.me.

On je naveo da Crnu Goru i Tursku, baš kao i Podgoricu i Ankaru, mnogo toga povezuje.

„Najstariji deo Podgorice – Stara varoš, nastala je za vreme Otomanske imperije, a ljudi sa prostora današnje Turske ostavili su vrlo dubok identitetski trag u našoj istoriji. Crna Gora i Podgorica predstavljaju sredine koje su izrazito multietničke, multinacionalne i multikonfensionalne i to je bogatstvo kojim se veoma ponosimo i koje želimo dodatno da afirmišemo“, istakao je Vuković.

VD gradonacelnika Ankare Ali Gokšin istakao je da je Sporazum između tog grada i Podgorice još jedna potvrda prijateljstva dve države.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...