UNS traži policijsku zaštitu za Milana Jovanovića i Željka Matorčevića

168

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova da obezbedi policijsku zaštitu novinaru i uredniku portala „Žig info“ Milanu Jovanoviću i Željku Matorčeviću, zbog ukidanja pritvora predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću.

UNS je u saopštenju naveo da je zabrinut za bezbednost Jovanovića i Matorčevića zbog ukidanja pritvora Simonoviću koji je uhapšen zbog sumnje da je organizovao paljenje kuće Milana Jovanovića, iako je tužilaštvo zatražilo produžetak pritvora.

Simonović izašao iz pritvora, novinar Jovanović strahuje za bezbednost (FOTO)

„Zabrinjavajuće je što je Simonović pušten iz pritvora, jer je on i dalje predsednik opštine. Niko ne garantuje da on sada neće naručiti i ubistvo, kada su sve poluge vlasti kod njega“, rekao je UNS-u Matorčević.

To novinarsko udruženje je podsetilo da je Matorčević u oktobru 2018. godine u Leštanima fizički napadnut i da su mu tada nanete teže telesne povrede, ali da napadač nikada nije pronađen.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje o ukidanju pritvora predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću koji je 25. decembra uhapšen zbog sumnje da je organizovao paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, potvrđeno je danas za N1 u Drugom osnovnom sudu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...