Fejsbuk krenuo u „rat“ protiv antivakcinaša

140

BEOGRAD – Nedelju dana nakon što je Jutjub odlučio da ukloni reklame koje podržavaju antivakcinaške stavove, sličan potez povukao je i Fejsbuk.

Naime, u Fejsbuku su takođe krenuli u borbu protiv onih koji zagovaraju izbegavanje vakcinisanja dece. Na službenom blogu objavili su promenu poslovne politike kojom će dezinformacije i štetne sadržaje koji se šire Fejsbukom, a tiču se antivakcinaškog trenda, pokušati da svedu na najmanju moguću meru, a opet bez cenzure slobodnog izražavanja, navodi BUG.HR.

Umanjiće značaj stranica i grupa koje podstiču ovakve ideje, pa će se one mnogo ređe vidati u preporukama, News Feedu i rezultatima pretrage, prenosi B92.

Antivakcinaški oglasi biće zabranjeni, a reklame neće moci da se prikazuju ni ciljnoj grupi ljudi koji se predstavljaju kao antivakcinaši – takva segmentacija je takođe ukinuta.

Nalozi koji, uprkos tome, postavljaju oglase protiv vakcinisanja dece bice izbrisani.

Sadržaj koji se protivi vakcinisanju dece bice na sličan nacin uklonjen i s Instagrama, a ljudima koji pretražuju informacije o antivakcinaškom pokretu bice ponuđen edukativni sadržaj. On bi trebalo da im skrene pažnju na naučne činjenice.

„Potpuno smo posvećeni sigurnosti naše zajednice i nastavicćmo da radimo na tome“, poručuju ovom prilikom iz Fejsbuka.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...