Novi Sad: Nesvakidašnji incident u Domu zdravlja, potukli se vozač i pomoćnik direktora

1.121

NOVI SAD – Vozač direktora Doma zdravlja u Novom Sadu Branislav Mandić tukao je i davio preksinoć u Novom Sadu Nebojšu Dragića, pomoćnika direktora za pravne poslove te zdravstvene ustanove, nakon čega je intervenisala i policija, prenosi „Blic“.

Incident se odigrao u sportskoj sali Osnovne škole „Sonja Marinković“ u novosadskom naselju Grbavica, posle rekreativnog fudbala, na koji zaposleni te zdravstvene ustanove redovno idu.

Nebojši Dragiću su posle napada u novosadskom Urgentnom centru konstatovane lake telesne povrede, podlivi na vratu od davljenja i ogrebotine po telu od udaraca.

„Branislav Mandić i Nebojša Dragić igrali su u istom timu za vreme fudbala, a potukli su se nakon utakmice, jer je pomoćnik direktora Doma zdravlja nazvao Mandića šoferom. Inače, kod nas u Domu zdravlja to je nepopularan naziv za vozača, jer naš direktor Veselin Bojat tvrdi da Mandić nije vozač nego funkcioner, pošto je i šef svim vozačima Doma zdravlja“,  pričaju očevici i zaposleni u Domu zdravlja „Novi Sad“.

Pretučeni pomoćnik direktora Doma zdravlja juče nije došao na posao. Iako svi u toj zdravstvenoj ustanovi pričaju o nesvakidašnjem incidentu, direktor Bojat se pravi kao da se ništa nije dogodilo.

Ta ravnodušnost je još više razbesnela zaposlene jer su je protumačili kao odobravanje bahatog ponašanja njegovog vozača. Branislav Mandić je, inače, trn u oku svim zaposlenima, zato što kod direktora Veselina Bojata uživa poseban tretman.

“ Osim što koristi službeni automobil 24 sata dnevno, i na kamerama se vidi da vozilo nijednom nije prenoćilo u garaži Doma zdravlja, Mandić na ime putnih troškova godišnje ubira i 250.000 dinara, jer mu je prebivalište i dalje u Savinom Selu, a on živi na Detelinari, udaljenoj pet kilometara od Doma zdravlja“, pričaju sagovornici „Blica“.

Sa svim beneficijama, direktorov vozač tako ima veće mesečne prihode nego lekari u Domu zdravlja, pa nije ni čudo što su zaposleni gnevni na takav tretman vozača od strane direktora Bojata.

Veselin Bojat je inače kadar SPS i potpredsednik Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, a na čelu Doma zdravlja „Novi Sad“ je tri godine.

Očekuje se da policija zbog incidenta sasluša svih deset očevidaca u narednim danima. Mandić do sada nije dao izjavu policiji.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...