Stefanović reagovao: Skandalozno da sudija Mikula večera sa advokatom članova OVK

Veoma je problematično da sudije sede sa advokatima odbrane, to ne dešava nigde u svetu

132

BEOGRAD – Samo zbog sumnje da je sudija Specijalizovanih veća Vladimir Mikula večerao sa advokatom Arijanitom Kocijem, koji brani nekadašnje pripadnike terorističke OVK Rustema Mustafu i Sami Ljuštakua, koji su pozvani na saslušanje pred specijalnim tužilaštvom u Hagu, mora doći do njegovog izuzeća, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je novinarima u Beogradu rekao da je o toj večeri informisan preko medija i da nema više informacija i istakao da, ako je to tačno, onda je potpuno skandalozno da sudija sedi sa advokatima i ljudima koji su osumnjičeni u procesu koji taj sudija vodi.

Sudija Specijalnog suda večera u prištinskom restoranu sa advokatom boraca OVK

„Mislim da tu mora doći do izuzeća sudije, taj sudija ne sme da sudi samo zbog sumnje, jer skandalozno je da on sedi sa njima, a da mi verujemo da će doneti neku pravičnu odluku“, navodi ministar unutrašnjih poslova.

On ističe da predsednik suda zbog sumnje da je to tako mora da isključi tog sudiju iz svih postupaka vezanih za ta lica i da je veoma problematično da sudije sede sa advokatima odbrane, jer se, kaže, to ne dešava nigde u svetu.

„Ukoliko ne dođe do bilo kakvog pomaka, onda se opravdano postavlja pitanje kakvu pravdu mi možemo da očekujemo“, navodi Stefanović.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...