Aerodrom Morava već zapošljava prvih 50 osoba – „za 26 pozicija“

Prema najavama Aerodroma Srbije, u drugoj fazi biće zaposleno još oko 150 ljudi

265

KRALJEVO – U prvoj fazi, preduzeće „Aerodomi Srbije“ će na aerodromu „Morava“, koji bi do kraja juna trebalo da bude spreman za prve civilne letove, zaposliti pedesetak ljudi, prenosi portal Bizlife.

Prema obećanjima državnih zvaničnika, aerodrom u Lađevcima kod Kraljeva bi trebalo da do Vidovdana ove godine postane treći međunarodni aerodrom u Srbiji.

To podrazumeva i nova zapošljavanja, a prema najavama Aerodroma Srbije koji će gazdovati „Moravom“, u prvoj fazi biće zaposleno oko 50, a u drugoj još oko 150 ljudi.

Snežana Prelić, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Kraljevu kaže da je prijava potrebe za zapošljavanjem od strane ovog poslodavca podneta prošle sedmice za 26 pozicija, a potrebno je ukupno oko 50 izvršilaca.

Ona navodi da je, od 26 pozicija, u 13 iskazana potreba za visokoobrazovanim kadrovima. Potrebni su kandidati sa tehničkih, tehnoloških, računarskih, ekonomskih i pravnih fakulteta, uglavnom za pozicije rukovodilaca, obezbeđenja, vatrogasno-spasilačke službe, poslovođe, za službu za upravljanje ljudskim resursima.

Kandidati sa srednjim obrazovanjem mogu da konkurišu za radna mesta u kargo službi ili za pozicije transportnih radnika, magacionera…

Navodi se i da se do sada prijavilo tri puta više, odnosno oko 150 kandidata.

Prijava za posao je, kako saznaje lokalni portal Krug, bez oglašavanja, jer poslodavac nije iskazao potrebu za ovom vrstom usluge, već u kraljevačkoj filijali NSZ informišu i pozivaju zainteresovana lica u skladu sa uslovima i kriterijumima poslodavca.

Izvor Bizlife
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...