Apple zakazao događaj – šta ćemo videti? Hoće li biti novog hardvera?

Datum znamo, a šta se prikazuje - ne znamo, ali možemo da nagađamo

131

Apple je i zvanično zakazao događaj za 25. mart u svom centru „Stiv Džobs“ u Kupertinu. Događaj se zove „Vreme je za šou“ (It‘s show time), a na njemu se očekuje promocija nekoliko novih uređaja, ali i servisa, među kojima centralno mesto zautima novi video servis kompanije.

To da će Apple streaming servis biti u centru pažnje nagoveštava i sam naziv događaja, a nagađa se još da će biti predstavljen pretplatnički servis za vesti, što sve opet navodi da će hardver biti na drugom mestu.

Apple već duže vreme pravi svoj TV servis, po svojim standardima, koji bi trebalo da bude konkurencija Netflixu, Amazon Prime Videou, Huluu ili dolazećem Disney+ kanalu. Znamo da je Apple uložio milijardu dolara u originalni program, ali ne znamo bukvalno ništa više od toga.

Nemamo baš nikakve informacije. Ne znamo ni razred cena niti poslovni model. Sada ćemo konačno videti šta je to Apple radio“, rekao je za Wired Day Rayburn, streaming media analitičar.

Apple je gradio desetine svojih serija i filmova poslednjih godina, u kojima su učestvovale velike zvezde kao što su Jennifer Aniston, Reece Witherspoon, Steve Carell i Jennifer Garner, koji su svi navodno pozvani na događaj, piše Hollywood Reporter. Razvoju „jabukine“ platforme pomagali su i holivudski moguli Steven Spielberg, J.J. Abrams ili Oprah Winfrey.

Pored svega toga, Apple je pregovarao i sa drugim proizvođačima sadržaja, kao što su HBO ili Showtime, ali videćemo u kom svojstvu.

Ovde bi sad trebalo pomenuti da Apple uopšte nema gotovu ponudu proizvoda, što je ranije navelo Rojters da prenese da će servis dobiti sopstvenu promociju u aprilu.

Čak i da je to tačno, ima još stvari kojima se možemo radovati na ovom događaju Apple već duže vreme razvija plaćeni servis vesti, koji bi nudio premijum sadržaj prestižnih američkih medija kao što su New York Times ili Wall Street Journal za oko 10 dolara mesečno.

Moguće je i da ćemo dobiti konačnu verziju operativnog sistema iOS 12.2, koji je trenutno u beti.

Ljubitelji „jabuke“ nadali su se celoj novoj liniji hardvera. Trebalo bi da dobijemo znatno poboljšane slušalice AirPods2, novi iPad mini, osveženi iPad sa velikim ekranom, sasvim novi iPod touch, a moguće je i da konačno svetlost dana ugleda AirPower, mesto za bežično punjenje svih uređaja, ali to su samo nagađanja, jer je sasvim moguće da će se Apple fokusirati samo na pretplatnički servis vesti.

Ovo je prva promocija koja će se održati u „Steve Jobs“ dvorani a da nije promocija nove generacije iPhone uređaja.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...