LDP održao tradicionalnu „Šetnju za Zorana“ (FOTO)

431

U organizaciji Liberalno-demokratske partije, na čelu sa Čedomirom Jovanovićem, održana je tradicionalna „Šetnja za Zorana“, povodom 16. godišnjice od ubistva bivšeg premijera Zorana Ðinđića.

Infobrif

Članovi stranke i poštovaoci Zorana Ðinđića okupili su se ispred sedišta LDP-a u Ulici Emilijana Josimovića, nakon čega su krenuli u šetnju.

Funkcioneri Demokratske stranke i prijatelji položili venac i cveće na grob Zorana Đinđića

U šetnju su krenuli sa ružama u rukama Dečanskom, Kolarčevom ulicom, zatim kroz Kralja Milana do Londona, odakle su se Ulicom Kneza Miloša, spustili do Vlade Srbije, gde je Ðinđić ubijen.

Infobrif

Nakon toga, kolona poštovalaca i prijatelja ubijenog premijera nastavila je šetnju do Novog groblja, gde je Djindjić sahranjen.

Posle polaganja cveća, lider LDP Čedomir Jovanović rekao je novinarima da je 16 godina dovoljno svakom razumnom društvu da zauzme jasan stav o tragediji koja se dogodila prilikom ubistva Djindjića.

On je dodao da su članovi LDP već godinama na ulici 12. marta, na godišnjicu ubistva, jer tako žele da iskažu ne samo poštovanje prema njemu, već i da iskažu želju da se otkriju nalogodavci ubistva.

„Ako je Zoran ikada bio orijentir, to je danas… Nikada 12. mart nije bio više dezorijentisan nego danas“, rekao je Jovanović i dodao da ideje koje je širio Djindjić ne pripadaju ni njemu ni Demokratskoj stranci, već su pravo svakog čoveka u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ubijeni premijer se zalagao za modernu Srbiju.

„On je možda mogao da čeka, ali ova zemlja nije“, rekao je Jovanović.

U trenutku kada je kolona simpatizera LDP prilazila Vladi Srbije, u blizini Ministarstva spoljnih poslova stajao je predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić koji je uzvikivao parole i ometao skup.

Lider LDP Čedomir Jovanović je kratko prokomentarisao taj gest rečima da je to „prava slika Srbije“.

Brnabić i ministri položili venac na mesto ubistva Đinđića

Izvor Infobrif Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...