Rističević „protiv nekulture glumaca“: Kojo, Karanović, Bjelogrlić dobili pare za film…

"Srđan Dragojević se sad setio da ova vlast ne valja, a bila mu je dobra dok je bio u njoj", navodi poslanik na listi SNS

289

BEOGRAD – Skupština Srbije završila je rad, a sutra će nastaviti raspravu o amandmanima na Predlog zakona o ugostiteljstvu.

Poslanici su prethodno pretresli amandmane na Predlog zakona o centralnom registru stanovništva, izmenama i dopunama Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, o bezbednosti hrane, o sredstvima za zaštitu bilja, i izmenama i dopunama Zakona o zdravlju bilja.

Tokom rasprave o Predlogu zakona o centralnom registru stanovništva polemisalo se o Jedinstvenom biračkom spisku, a ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je naveo da država radi na tome da spisak bude što ažurniji i realan.

Kazao je i da je uvezana Matična knjiga venčanih sa Jedinstvenim biračkim spiskom.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević je, govoreći o podsticajima za poljoprivredu, rekao da se za 650.000 poljoprivrednih gazdinstava izdvaja 43 miliona dinara, a da se za snimanje filmova izdvaja milijarda dinara, a tu, kako je rekao, konkuriše svega nekoliko glumaca.

On je tokom rasprave pomenuo “nezadovoljne” glumce, režisere, producente, Nikolu Koju, Mirjanu Karanović, Dragana Bjelogrlića, kao i Srđana Dragojevića, a koji su, kaže, dobili novac iz budžeta za snimanje.

“Kojo je ovih dana nezadovoljan visinom podsticaja… Do 2013, 2014. godine prethodna vlast nije delila nikakav veći novac za snimanje filmova. Ova je odvojila milijardu. I, gle čuda, podigli se srećni dobitnici”, rekao je Rističević.

Kako je rekao, Kojo je dobio 20 miliona dinara za film “Stado”, Bjelogrlić je dobio 105 miliona dinara, a Karanović 35 miliona dinara iz budžeta.

“Nađite mi poljoprivredno gazdinstvo koje je dobilo 105 miliona dinara. Dobio je čak dva puta više nego Živkovićevo poljoprivredno gazdinstvo. I, eto, Živković koji je od države dobio 525.000 evra bojkotuje sednicu parlamenta te države. Ja ne znam šta treba da damo onima što glume, kao Živković, poljoprivredna gazdinstva i šta treba da damo glumcima koji glume političare ili političarima koji glume glumce”, pitao je Rističević.

“Imamo Srđana Dragojevića koji se sad setio da ova vlast ne valja, a bila mu je dobra dok je bio u njoj…“, dodao je Rističević.

On istakao da nema ništa protiv kulture već je, kaže, “protiv nekulture ovih glumaca koji su dobili pare za film, a nemaju neku umetničku vrednost…”.

Poručio je da poljoprivrednici “koji su zadovoljni državom” traže da vlada što pažljivije raspoređuje novac za kulturu i da novac dodeli mladim autorima.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...