Šarančić i saradnici oslobođeni optužbi za zloupotrebe u Železnici

Bivši direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić i troje saradnika optuženi su da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, čime su oštetili to javno preduzeće

119

Bivši direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić i troje saradnika oslobođeni su danas optužbi da su zloupotrebom položaja oštetili to javno preduzeće.

Osim Šarančića, pred Specijalnim sudom optužbi su oslobođeni i bivši pomoćnik direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP „Beograd“ Zoran Milićević, bivši pomoćnik direktora sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u istom preduzeću Dragoslav Pejčić, zastupnik preduzeća „Korel“ iz Londona i odgovorno lice u privatnom preduzeću „Sibeks“ Milorad Čelebić.

Šarančić i saradnici optuženi su da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, odnosno položaja odgovornog lica.

 

Optužnica protiv njih podignuta je u decembru 2010. godine, a izmenjena je u junu 2016.

Šarančić i ostali su optuženi da su ugovorili nabavku šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije Veden reil, a tužilaštvo smatra da je taj posao mogao da se obavi u Srbiji uz niže troškove.

Današnja presuda je druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom je Šarančić bio osuđen na pet godina zatvora, 2015. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Ponovljeno suđenje Šarančiću i ostalima okončano je sredinom januara.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...