Kojo: Gospodo iz SzS, ja govorim u petak. Dođite da me sprečite!

Glumac Nikola Kojo oglasio se na svom Tviter profilu porukom o obraćanju na protestima

6.279

BEOGRAD – Nekoliko inicijatora građanskih protesta našlo se na listi onih kojima organizatori sada „brane da govore“, uključujući Tatjanu Macuru, Marka Vidojkovića i Nikolu Koju, navodi Tanjug.

Glumac Nikola Kojo oglasio se na svom Tviter nalogu porukom da mogu da pokušaju da ga spreče da govori.

„E pa gospodo iz SzS, ja govorim u petak. Dođite da me sprečite. Uskoro će i Marko. Vidimo se!“, napisao je Kojo aludirajući, verovatno, na Marka Vidojkovića.

Bivša članica pokreta Dosta je bilo i aktuelna članica predsedništva novoformirane Stranke moderne Srbije Tatjana Macura tvrdi da joj je otkazan poziv da govori na protestu „1 od 5 miliona“ na intervenciju ljudi iz Saveza za Srbiju.

Ona je u saopštenju navela da je 4. marta obaveštena da će se obratiti u Pančevu na protestu 15. marta, međutim, juče joj je saopšteno da se to neće dogoditi.

Macura kaže da je zloupotreba građanskih protesta nedopustiva, mešanje u rad i izbor govornika lokalnim organizacionim odborima i intervencije – pogubne za opstanak energije koja se akumulirala.

„Broj građana na ulicama je nekoliko puta manji danas nego što je to bilo na početku, a najveću odgovornost za takav pad snose oni koji centralizuju, (pre)uređuju, kao i oni koji politički svojataju proteste“, rekla je Macura.

Pisac Marko Vidojković napisao je u tekstu za sajt 6yka da se često odazivao pozivima organizatora protesta da drži govore, kao i da je tri puta doživeo neprijatnosti, od organizatora protesta koji nisu želeli da se on obrati okupljenim građanima.

Vidojković je uz psovke kritikovao sve „koji učestvuju u protestima, a nisu im meta naprednjaci, već ostali borci protiv vlasti i kojima je stranački ili interes njegove grupe građana iznad demontiranja Vučićevog režima“.

 

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, arhiva
Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...