Rističević izvređao poznate glumce, reagovao Nikola Kojo (VIDEO)

Marijan Rističević u parlamentu izneo niz uvreda na račun Nikole Koja i drugih glumaca

5.222

BEOGRAD – Poslanik vladajuće većine u Skupštini Srbije Marijan Rističević iskoristio je jučerašnji dan u parlamentu, pa je osim o onome što je na dnevnom redu, izneo salvu uvreda na račun srpskog glumca Nikole Koja, prenosi Blic.

Rističević je u svojoj „tiradi“, i naravno mimo dnevnog reda što predsedavajućem izgleda nije smetalo, Nikolu Koja optužio da je izdajnik, da radi u interesu Albanaca, a zatim i nastavio da kroz svoje blato provlači i druge poznate glumce.

On je, između ostalog, govorio i o filmu „Mezimica“ u kome je Kojo navodno trebalo da glumi, ali koji nije dobio novac za finansiranje, jer je Upravni odbor Filmskog centra Srbije odlučio da se raskine ugovor o finansiranju ovog ostvarenja.

„A znate šta je radnja filma? Kako srpski lekar iz kliničkog centra, uz podršku srpske policije vadi Albancima organe i prodaje ih na crnom tržištu. To je bila radnja filma“, naveo je Rističević.

On je poručio da „ako takvi žele da napuste Srbiju, to je dobitak za ovu državu“.

„To nije nikakav gubitak ni za narod, ni za državu ni za umetnost. Pojaviće se neki novi glumci, umetnici…“, kazao je Rističević u parlamentu.

Snimak je, između ostalih, na Tviteru podelio i sam Kojo.

„U Parlamentu, na nacionalnoj frekvenciji. Ovo reklo za mene da sam izdajem zemlju i radim za albansku stranu, taman kad su oni sve završili“, napisao je Kojo.

Kako prenosi „Danas“, Rističević je govorio i o Mirjani Karanović i reditelju Srđanu Dragojeviću koji su, kako je rekao, nezadovoljni i protiv aktuelne vlasti.

„Retko ćete naći poljoprivredno gazdinstvo sem Živkovićevog koje je dobilo toliko novca. I danas on aktivno radi u rušenju vlasti Srbije, a ja bih rekao da pokušava da potkopa i same temelje države jer želi da stane na stranu onih koji podržavaju proteste iz Zagreba, Prištine, Tirane“, rekao je Rističević.

Narodni poslanik na listi SNS je zatim spomenuo iznose koje su dobili i Dragan Bejlogrlić, Mirjana Karanović i reditelj Srđan Dragojević, kome, kako je naveo „ova vlast ne valja, a valjala mu je kada je bio u njoj celih 30.000.000 dinara“.

„Treba dobro razmisliti, kultura nam je potrebna, da li ovi ljudi uopšte šire kulturu. Nisu oni Kusturica“, kazao je juče Rističević.

Marijan Rističević je raspravu nastavio i na Tviteru, pa je u istom tonu nastavio da polemiše.

„Evo, dobro nafatirani Kojo, pitam te da li si trebao da igraš u filmu Mezimica u kome srpski lekar uz podršku srpskog policajca vadi organe? Da ili ne (jo ili po) gospodine Kojo? Da li si za film Stado, iz budžeta, za vreme ove vlasti, preko FCS, dobio 20.000.000 dinara?“, napisao je na svom nalogu Rističević.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...