Danas počinje sadnja 300 stabala na Ušću i Kalemegdanu

78

U okviru programa redovnog održavanja javnih zelenih površina, danas će radnici „Zelenila“ početi sadnju 300 stabala lišćara i četinara u parkovima Kalemegdan i Ušće, najavljeno je iz tog javnog preduzeća.

Sredstva za sadnju, u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedilo je JP „Skijališta Srbije“ kao deo, kako je navedeno, nadoknade za posečena stabla u okviru realizacije projekta Beogradska gondola.

„Deo tih sredstava biće usmeren na sutrašnju sadnju. Broj stabala koja će biti posađena u parkovima Kalemegdan i Ušće dva je puta veći od broja stabala koja su posečena“, navodi se u saopštenju „Zelenila“. Sve sadnice su visokog kvaliteta, „školovane“ u rasadniku, čime se povećavaju šanse za njihov opstanak u teškim uslovima gradske sredine, a stalnim usavršavanjem tehnika sadnje, održavanja i nege stabala, „Zelenilo“ se trudi da očuva i poveća broj stabala u Beogradu, piše u saopštenju.

Ukazuje se da je 2018. Beograd postao bogatiji za 4.500 novih stabala. „Koliko je “Zelenilo-Beograd“ odlučno u nastojanjima da očuva i poveća zeleni fond u gradu, govori činjenica da je broj stabala koji će biti zasađen neprestano raste, pa je u toku 2019. godine planirana sadnja novih 5.000 stabala“, navodi se u saopštenju.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...