I večeras održani protesti u gradovima Srbije, bilo incidenata (FOTO+VIDEO)

88

Protesti „1 od 5 miliona“ i večeras su nastavljeni u gradovima Srbije, piše „Danas Online“.

Protest je održan u Zrenjaninu, Negotinu, Knjaževcu, Trsteniku, Kuršumliji,..

Sedmi protest u Zrenjaninu

„Ovde smo u ime mladosti, svoje dece, ne nasedajte na podmetačine, nema nesloge na protestima, svi smo zajedno protiv ove vlasti i hoćemo da joj vidimo leđa“, naveo je okupljenim građanima pisac Siniša Kovačević na sedmom protestu u Zrenjaninu.

On je rekao da u Srbiji trenutno gori kuća, potrebno je, naglasio je, gasiti požar, javlja naša reporterka iz Zrenjanina.

Građanima se obratio i student prava Petar Mitov iz Beograda koji je naveo da u svim gradovima kadar naprednjaka snima protestante i pozvao ih da postave snimke na Instagram.

Građanima je pročitana jedinstvena lista zahteva u svih 90 gravoda, u kojoj se traži smena predsednika i svih visoko pozicioniranih državnih funkcionera. Okupljeni Zrenjaninci su pozvani na veliki protest, zakazan za 13. april u Beogradu nakon čega je usledila protestna šetnja.

Peti protest u Knjaževcu

U Knjaževcu je održan peti po redu građanski protest. Okupljenim građanima obratili su se Milojko Pantić i Srđan Milivojević, prenosi Glas Zaječara.

„Pitam sebe, a pitam i vas: kakva je to država kada oni koji treba da čuvaju red i poštovanje zakona kradu, kada popovi diluju drogu, kad je starleta postala predsednica opštine, kada je vlasnik pečenjare postavljen za direktora Kolubare, a šofer za ministra rada?“, rekao je Pantić.

Gepostet von Glas Zaječara am Donnerstag, 14. März 2019

Knjaževčanima se obratio i Srđan Milivojević iz Kruševca, nekadašnji aktivista OTPOR-a.

Nakon obraćanja govornika usledila je miena protestna šetnja. Naredni skup zakazan je za idući četvrtak.

Topola

Protest „Jedan od pet miliona“ održan je večeras i u Topoli uz šetnju građana nezadovoljnih aktuelnom vlašću u državi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i lokalnom koju predvodi predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović.

Hirurg iz Kragujevca Vladimir Đorđević rekao je da je ono što ne valja u Srbiji „priča bez kraja“ i da u stvari, ništa ne valja.

Proteste je nazvao „tihom revolucijom“ i borbom za opstanak pojedinaca i države.
Kraj protesta je, po njegovim rečima, kada odu Vučić i njegova „kamarila“.

Gimnazijalac iz Topole Stefan Jovanović je rekao da veruje u promene u Srbiji.

„Hajde da zajedno zaustavimo ovu agoniju, da se svi hrabro borimo za svoju budućnost, da se najbolji tako i osećaju, da rade i grade“, rekao je Jovanović.

Sugrađane je pozvao na novo okupljanje za nedelju dana i podsetio na latinsku izreku „Gde je sloga, tu je i pobeda“.

Kuršumlija

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović poručili su večeras na protestu „Jedan od pet miliona“ u Kuršumliji da građani „više neće da idu“ za predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem i da od njegove vlasti „nema vajde, jer je slagao sve što je obećao“.

Na početku protesta grupa od oko 15 ljudi koji ne žive u Kuršumliji pokušala je vikom i prekidanjem govornika da prekine protest, a policija ih je udaljila od mesta na kome su se okupili građani.

Jovanović je na protestu istakao da je narod ustao i da nema više nazad.

„Okupićemo se svi 13. aprila u Beogradu, da glasamo o njima, ali ne u njihovim ćoravim kutijama, već direktno, ispod balkona na Andrićevom vencu. Ne bih voleo da sam njihovoj koži, kad im narod bude isporučio račun za Jutke, Vuline, lokalne funkcionere, za leteće automobile, nevidljive fabrike, pogašene škole“, naveo je Jovanović.

Protest u Kuršumliji, kome je prisustvovalo stotinak građana, završen je šetnjom centralnom ulicom grada.

Trstenik

 

Izvor Danas, Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...