Inicijativa „Pešaci nisu maratonci“: Ko je iz opštine Stari grad odobrio seču stabala?

Danas smo ovde da bi tražili dokumentaciju opštine Stari grad iz koje možemo da vidimo kako, zašto i na osnovu čega je opština potpisala dokument

325

BEOGRAD – Inicijativa „Pešaci nisu maratonci“ predala je danas zahtev na pisarnici opštine Stari grad da im se dostavi podatak ko je iz opštine potpisao dokument kojim je dozvoljeno seča stabala na Kalemegdanu.

„Zelenilo“: Posadićemo dva puta više stabala nego što je posečeno

„Danas smo ovde da bi tražili dokumentaciju opštine Stari grad iz koje možemo da vidimo kako, zašto i na osnovu čega je opština potpisala dokument i kome je odobrila sečenje stabala na Kalemegdanu“, rekla je novinarima predstavnica te inicijative Tanja Milovanović.

Ona je dodala da se obično nikada ne sazna ko je potpisao i na osnovu čije odluke neki dokument, a da je to veoma važno.

Predstavnici opštine Stari grad odneli „suvenir“ sa Kalemegdana ispred Skupšine grada

„Ceo sistem ne propada samo zbog vrha piramide nego zbog njegove osnove a to su zaposleni u institucijama kao što je opština, koji samo potpisuju šta im se da i misle da će proći nekažnjeno“, istakla je ona.

Udruženje „Ne davimo Beograd“ najavilo akciju kao odgovor na seču drveća na Ušću (FOTO)

Inače, opština Stari Grad saglasila se sa zahtevom Skijališta, koji grade gondolu na toj trasi od Kalemegdana do Ušća, i izdala dozvolu za ceču stabala, a onda je pred samu akciju povukla.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...