JOGA SA PSIMA – odličan način za druženje i rekreaciju (VIDEO)

Širom sveta sve više ljudi odlučuje da održi zdrav stil života pomoću drevnih tehnika joge.

179

Uviđajući mnogobrojne pozitivne efekte koje joga ima na njihov organizam, emocije, misli i energiju, sve više vlasnika želi da svom ljubimcu priušti jednu ovako blagotvornu aktivnost.

Joga za pse, poznata kao DOGA , postala je svetski fenomen.

Doga je nastala kada je jedna instruktorka joge primetila da su je kućni ljubimci imitirali tokom svakodnevnih vežbi joge.

Otkrila je da su određeni pokreti itekako prijali njenim ljubimcima, i odlučila da ih prilagodi, stvarajući pseću verziju joge.

Šta je joga za pse?

Joga za pse, ili doga, podrazumeva prilagođavanje pokreta kako bi se vaš ljubimac uključio i stupio u interakciju sa vama.

Kada vežbate jogu za pse, ne bi trebalo da gubite iz vida sve ono što je inače važno prilikom izvođenja joge –  disanje, balansiranje ili ritam vežbanja.

Doga je različito iskustvo za svakog vlasnika, jer će se različiti psi u vežbanje uključivati na različite načine.

Vežbanje joge za pse je korisno i za vlasnika i za ljubimca jer podstiče opuštanje, blagostanje, fizički kontakt i jačanje bliskosti.

Doga se posebno preporučuje sa psima koji imaju neki od sledećih problema:

  • hipersenzitivnost
  • depresiju
  • anksioznost
  • pojačan ili neodgovarajući odgovor na stres
  • fobije
  • hiperaktivnost

Ono što je najvažnije jeste da je doga, to jest – joga za pse, dobro odabrana i izvedena ako prija i psu i vlasniku, i ako na oboje utiče umirujuće i opuštajuće.

Na vlasniku je da odabere vežbe i intenzitet koji će prijati i njemu i psu, da se potrudi da vežbanje izvodi u mirnom i tihom okruženju, i da pazi da se pas sve vreme oseća sigurno i opušteno.

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...