Ksenija Radovanović se oglasila nakon izricanja kazne njenom napadaču

397

BEOGRAD  –  Petar Vladulović, koji je  vređao, a potom i fizički napao aktivistkinju Inicijative “Ne davimo Beograd“ Kseniju Radovanović u noći između 8. i 9. marta, osuđen je uslovno na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine.

Uhapšen je u sredu, a juče je saslušan u tužilaštvu.

„Žao mi je što je proteklo punih pet dana a da napadač nije sam pristupio policiji. To donekle govori i o tome u kojoj se meri nasilnici osećaju zaštićenim nakon izvršenog nasilja“, rekla je za „Danas“ Ksenija Radovanović nakon jučerašnjeg razgovora u policiji i prepoznavanja napadača.

 Sada kada je uhapšen, dodala je,  volela bih da se kao društvo zapitamo kako se odnosimo prema žrtvama nasilja, zašto radije trošimo energiju na napadanje žrtava, da li je opravdavanje nasilja i naša zaštita potrebnija žrtvama ili napadačima i zašto je toliko teško doneti odluku da nasilje osudimo.

Radovanović je fizički napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu. U toku događaja koji je u Kulturnom centru Grad organizovan u čast dobitnika i dobitnica nagrada, među kojima je bila i Radovanović, nju je nepoznati muškarac prvo verbalno vređao, da bi je nakon toga udario u glavu.

Napadač je, po rečima prisutnih u KC Gradu, bio u društvu lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, koji je to, pak, demantovao, rekavši da ne zna ko je osoba koja je napala Kseniju Radovanović.

Sergej Trifunović reagovao na navode aktivistkinje „Ne davimo Beograd“

Trifunović je rekao da ne poznaje napadača, da je samo stajao nedaleko od njega i da je bio u društvu osobe koju poznaje i kojoj se javio, a da incident nije ni video, jer je bio okrenut leđima, te da je samo čuo vrisak.

Sergej je tvrdio da ne zna osumnjičenog za napad na Kseniju Radovanović, ali ova fotografija to demantuje (FOTO)

“ Ne mogu da budem odgovoran za svakog ko se nađe u mojoj blizini. Dečko je napravio sranje, koje zaista nisam video. Drago mi je što ga je policija uhapsila“,  rekao je Trifunović za „Danas“.

On se o ovom događaju osvrnuo i na svom Tviter nalogu, pozvavši sve koje imaju slike sa njim da ih okače „kako bi ih upamtio“.

Sergej se oglasio nakon što je u javnost izašla njegova fotografija sa napadačem na Kseniju Radovanović (FOTO)

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...