Od ponedeljka vas u autobusima GSP očekuje iznenađenje, ko ne bude poštovao pravila biće kažnjen (FOTO)

3.508

BEOGRAD – Ako sledećeg ponedeljka 18. marta budete autobusima GSP „Beograd“ krenuli na posao, sačekaće vas veliko iznenađenje u vidu uniformisanih vozača!

Do sada je bila praksa da vozači nisu imali strikna pravila oblačenja, ali od ponedeljka će se sve to promeniti. Iako se uniformisanje radnika GSP čeka godinama, od ponedeljka će svi vozači, osim onih na linijama privatnih prevoznika, izgledati identično.

Gepostet von Daliborka Trajkovic am Donnerstag, 28. Februar 2019

“ Od ponedeljka 18. marta obavezno je nošenje uniforme. Do 15. aprila oblači se zimski komplet koji se sastoji od jakne, košulje, pantalona, cipela, kravata i kačketa“,  stoji u obaveštenju vozačima GSP koje je dostupno i na društvenim mrežama.

Kako je „Blic“ ranije pisao, uniforma je obavezna za vozače autobusa, tramvaja i trolejbusa, ali i za instruktore.

YouTube/Printscreen/sindikat sloga

Staranje o nošenju uniforme i redovnu kontrolu vršiće šefovi saobraćaja.

„Nepostupanje po ovoj naredbi predstavlja povredu radne obaveze za koju se zaposlenom može izreći jedna od mera predviđena Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom JKP GSP „Beograd“ i ugovorom o radu“, napominje se u ranijem obaveštenju.

Podsetimo, svaki komplet, uniforma i cipele, koštao je 370 evra. Jakna je koštala skoro 10.000 dinara, pantalone po 4.020, košulje po 2.364, kravate i kačketi po 700 i nešto dinara, a cipele oko 5.000.

Ovim primerom narednih meseci bi, shodno dogovoru sa čelnicima Grada Beograda, trebalo da krenu i privatni prevoznici u prestonici.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...