Poverenica se oglasila povodom slučaja majke koja nije dobila posao jer joj se dete razbolelo

34

BEOGRAD – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković zatražila je danas od poslodavaca da poštuju zakone i Ustav kojima se zabranjuje diskriminacija žena u oblasti rada.

Ona je reagovala na informaciju u medijima da jedna majka nije dobila posao jer je zatražila odlaganje sastanka zato što joj se dete razbolelo.

„To je tipičan slučaj diskriminacije“, navela je Janković u saopštenju i dodala da Zаkon o zаbrаni diskriminаcije zаbrаnjuje diskriminаciju u oblаsti rаdа, odnosno nаrušаvаnje jednаkih mogućnosti zа zаsnivаnje rаdnog odnosа ili uživаnje pod jedаnkim uslovimа svih prаvа u oblаsti rаdа.

List Blic objavio je danas da je majka S.L. koja se prijavila na kokurs za posao u jednoj privatnoj beogradskoj firmi, gde je prošla sve intervjue i probni rad, doživela neprijatnost nekoliko dana pre stupanja u radni odnos.
Ona je ispričala da je zamolila direktorku da se pomeri sastanak pošto joj se dete razbolelo i da je nakon više sms poruka dobila odgovor da „nije kandidat koji im je potreban“, pošto ne mogu da tolerišu da neko ne dodje na posao, i da su joj poželeli sreću na nekom novom poslu gde će imati više razumevanja.
Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...